Log ind

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Nikolaj Brasen

IT konsulent, cand.mag. i kristendomshistorie

Telefon42718072

Emailnikolajbrasen@gmail.com

   

Jeg er 45 år gammel, og bor i det dejlige Ebberød i Rude Skov i Birkerød.

Læs mere for mine mærkesager:

Lysten driver værket. Et åbent uddannelsessystem

Det økonomiske værdisæt om effektivitet har forvandlet uddannelse til et brætspil med et hav af adgangskrav og gennemførelsesregler, hvor det gælder om at komme hurtigst muligt igennem. Uddannelse skal ikke reducere det enkelte menneske til et tandhjul i det store samfundsmaskineri. Det er lysten, som driver værket både i folkeskolen og på de faglige og de boglige uddannelser, og sådan skal det også være fremover.

Velfærd for de mange, ikke de få

Den offentlige sektor er ikke en tung klods om benet, der konstant skal styres og trimmes, men et sted, hvor vi giver hinanden noget værdifuldt. Når pædagogen passer lægens børn, kan lægen hjælpe håndværkeren, så han kan bygge folkeskolen, hvor folkeskolelæreren underviser hans børn. Det er at give mennesker muligheder i et forpligtende fællesskab. Det er velfærd og vækst for de mange.

Mindre forbrug

Hvis vi skal give en bedre verden videre til vores børn, er det vigtigt at fokusere på bæredygtighed. Det indebærer, at vi bliver bedre til at genanvende og passe på vores sparsomme ressourcer, men det er slet ikke nok. I sidste ende må vi omstille hele vores syn på forbrug, og i stedet finde identitet i glæden ved mindre ressourcekrævende aktiviteter som sport, bøger og musik.

IT skal løse problemer, ikke skabe dem

Vi er vidne til mange IT skandaler i disse år, og problemet starter hos vores embedsmænd og politikere, der ønsker at styre og regulere vores liv ned i mindste detalje, og ved hjælp af IT er ved at ændre vores liv og dagligdag til et håbløst brætspil, hvor vi som borgere efterhånden ikke ved, hvad der er op og ned. Det gælder f.eks. reglerne bag og beregningerne af vores skat, pension vores ejendomme og de sociale ydelser. Lovgivningen er efterhånden så kompleks, at den er svært at automatisere. IT og automatisering bruges ellers ofte som det plusord, der skal effektivisere den offentlige sektor i de kommende år, og da IT og automatisering er en mangeartede størrelse, er der da også helt sikkert områder, hvor dette giver mening. Men dette kræver omtanke og viden, ikke blot hos dem, som bestiller projekterne, men også hos juristerne i ministerierne og lovgiverne. Hvis de ikke ændrer deres tankegang, vil IT skandalerne rulle med uformindskede styrke de kommende år.

Læserbreve

DSB-fejl fordobler billetprisen - men kunderne får ingen advarsel

http://rudersdal.lokalavisen.dk/dsb-fejl-fordobler-billetprisen---men-kunderne-faar-ingen-advarsel-/Lokale-nyheder/20170810/artikler/708159905/1036

Åbn kapellet på Ebberød i dagtimerne

http://rudersdal.lokalavisen.dk/debat-%C3%A5bn-kapellet-paa-ebberoed-i-dagtimerne-/Lokale-nyheder/20170815/laeserbreve/708159596/1036

Debat: Tomme tønder buldrer mest

http://rudersdal.lokalavisen.dk/debat-tomme-toender--buldrer-mest-/Lokale-nyheder/20170615/laeserbreve/706139236/1036

På studietur med Radikale Venstre til Washington

Radikale Venstre - 17.05.2020

Generalforsamling 2020

Vedr. Rudersdal Radikale Venstres Generalforsamling 2020. 

Kære medlem af Rudersdal Radikale Venstre,

Læs mere
Nikolaj Brasen

Kommunalpolitik - 19.10.2019

Orientering og debat ved Jacob Netteberg

Læs mere her:

https://rudersdal.radikale.dk/content/orientering-og-debat-ved-jacob-netteberg

Læs mere
Nikolaj Brasen