Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Rudersdal Radikale Venstre

Profil

Nikolaj Brasen
IT konsulent, cand.mag. i kristendomshistorie
Tlf: 42718072
Formand Rudersdal
Medlem af Hovedbestyrelsen
Profil

Jeg er 45 år gammel, og bor i det dejlige Ebberød i Rude Skov i Birkerød. Mit arbejde er præget af en høj grad af internationalisering, hvor ikke kun de tekniske færdigheder, men også sprogkundskaber og værdier som åbenhed, nysgerrighed, tillid og forståelse for kulturel forskellighed er meget eftertragtet. Læs mere for mine mærkesager:

Lysten driver værket. Et åbent uddannelsessystem

Igennem længere tid har jeg set, hvordan de humanistiske uddannelser, der netop kan stimulere og videreudvikle sådanne værdier, i stigende grad bliver italesat som unyttige. Dette skyldes ikke mindst et snævert økonomisk syn på, hvad som er nyttigt. Med internationaliseringen er der ellers ikke kun brug for det ene, men også det andet, ikke mindst i et Europa, der har åbnet sig op som aldrig før, og helst ikke skal lukke sig i, blot fordi tiderne er svære.  En dansker i Sønderjylland uden flair for tysk kan nemt begynde at føle sig fremmede i sit eget land, hvis han skal arbejde på en dansk virksomhed med mange tyske ansatte. Løsningen er ikke at sætte en grænsebom op, men give vedkommende mulighed for at tilegne sig de rette sproglige færdigheder, og derved se sin verden og mulighederne åbne sig op.

Derfor bør vi have et bredere syn på, hvad uddannelse er, og væk fra den snævre nyttetænkning. Det økonomiske værdisæt om effektivitet og masseregulering har forvandlet uddannelse til et brætspil med et hav af adgangskrav og gennemførelsesregler, hvor det gælder om at komme hurtigst muligt igennem. Uddannelse skal ikke reducere det enkelte menneske til et tandhjul i det store samfundsmaskineri. Det er lysten, som driver værket både på de faglige og de boglige uddannelser, og jeg ønsker brændende, at sådan skal det også være fremover. Derfor vil jeg arbejde for et uddannelsessystem, der er åbent hele livet igennem for dem, som har lysten og behovet.

Velfærd for de mange, ikke de få

Kommunerne og staten er gået hen og blevet en hård arbejdsgiver i forhold til de ansatte i børnehaverne, skolerne og på hospitalerne. De betragtes i stigende grad ikke som medarbejdere, men som services, der skal leveres så hurtigt og billigt som muligt. Det er nemt nok at skabe øget produktivitet ved blot at bede færre mennesker arbejde hurtigere og slække på kvaliteten, men er det velfærd, er det vækst? Den offentlige sektor er ikke en tung klods om benet, der konstant skal styres og trimmes, men et sted, hvor vi giver hinanden noget meget værdifuldt og som præget af gensidighed. Når pædagogen passer lægens børn, kan lægen hjælpe håndværkeren, så han kan bygge fundamentet under folkeskolen, hvor folkeskolelæreren underviser hans børn, så de kan vælge enten at gå i hans fodspor eller måske få en uddannelse som ingeniør kvit og frit. Det er at give mennesker muligheder i et forpligtende fællesskab. Det er velfærd, det er vækst, ikke for de få, men de mange.

Følg @

Pressemeddelelser - 03.07.2017

Rektor melder sig på R-holdet til kommunalvalget 2017

Radikale Venstre i Rudersdal styrker nu holdet til kommunalvalget med en kender på uddannelsesområdet. Den tidligere rektor på Marie Kruses Skole og Gymnasium, Frank Edelmann Christensen, Holte, stiller op til kommunalvalget 2017. Læs mere her: http://sn.dk/Rudersdal/Rektor-melder-sig-paa-R-holdet/artikel/667003

Læs mere
Nikolaj Brasen

EU - 24.05.2017

Mød Margrethe Vestager Grundlovsdag mandag den 5. juni

Læs mere
Nikolaj Brasen